آشپزخانه مدرن به عنوان یکی از اصلی‌ترین فضا‌های دکوراسیون منزل می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در زیبایی و کیفیت فضا‌های زندگی شما داشته باشد، این فضا به عنوان قلب دکوراسیون منزل شما نیاز به طراحی به روز دارد، چرا که با توجه به پرهزینه بودن فرآیند طراحی و دکوراسیون آن امکان تغییر دکوراسیون‌های اساسی برای آن در فواصل کوتاه وجود ندارد، بنابراین باید از ایده‌های بی‌نقص و ماندگارتری برای دکوراسیون آشپزخانه استفاده کنید. در ادامه با ۱۰ ایده برتر طراحی دکور آشپزخانه آشنا می‌شوید.


۱. استفاده از رنگ‌های روشن

اگر قصد دارید برای فضای آشپزخانه از رنگ خاصی استفاده کنید حتما به دنبال رنگ‌های روشن به خصوص رنگ سفید بروید، آشپزخانه‌های سفید رنگ هیچ گاه از مد نخواهند افتاد. می‌توانید برای رنگ کابینت‌ها از رنگ‌های خنثی با تناژ‌های تیره و روشن استفاده کنید تا جلوه‌ بی‌نظیری در فضای آشپزخانه ایجاد شود.


۲. استفاده از کفپوش چوبی

کفپوش یکی از تاثیرگذارترین عناصر در طراحی آشپزخانه‌های امروزی است. استفاده از پارکت و کفپوش‌های چوبی علاوه بر اینکه شخصیت مجزایی به فضای آشپزخانه می‌بخشد می‌تواند گرمابخش فضا نیز باشد. توجه داشته باشید که چوب یکی از مصالحی است که به خوبی با هر سبک دکوراسیونی همخوانی دارد و می‌توانید از آن برای هر سبک دکوراسیونی استفاده کنید.


۳. انتخاب دیوارپوش‌ با طرح‌های افقی

آشپزخانه‌های امروزی غالبا کوچک مقیاس هستند بنابراین طراحان درصدد آن برآمدن که با روش‌ها و ترفند‌های خاص طراحی این فضا را بزرگتر جلوه دهند. یکی از راه‌های بزرگتر جلوه دادن آشپزخانه‌ها استفاده از خطوط افقی است که می‌توانید از این خطوط با استفاده از دیوارپوش در دیوار‌های بین کابینتی و یا طراحی کابینت‌ها استفاده کنید و فضای موجود را بزرگتر از آنچه که هست نشان دهید.


۴. انتخاب پرده مناسب 

آشپزخانه تان را با نور طبیعی آشتی دهید و آن را از انزوا در آورید. برای فضایی مانند آشپزخانه استفاده از یک پرده سبک با رنگ روشن و صد البته قابل شست و شو بسیار مهم است، بنابراین پرده‌های ضخیم و با تزیینات اضافه مانند والان را فراموش کنید، چرا که انتخاب تزییناتی مانند والان برای پرده آشپزخانه یک جنایت در حق دکوراسیون شماست، هر چند که پنجره آشپزخانه با نشیمن تان مشترک باشد. پس انتخاب پرده را جدی بگیرید.


۵. نورپردازی مناسب در دکوراسیون آشپزخانه

پس از توجه به نور طبیعی در فضای دکوراسیون آشپزخانه نوبت به نور‌های مصنوعی و انتخاب نورپردازی مناسب برای فضای آشپزخانه شما می‌رسد. در نورپردازی آشپزخانه به فضای کانتر و یا همان اپن آشپزخانه باید توجه بیشتری داشته باشید و بهترین مدل‌های اپن آشپزخانه را متناسب با فضای خود انتخاب نمایید و از نورپردازی تمرکزی با کمک هالوژن‌ها برای آن استفاده کنید. در انتخاب لوستر نیز توجه داشته باشید که لوستر انتخاب شده، همخوانی مناسبی با سبک سایر بخش‌ها داشته باشد، بخصوص اگر فضای آشپزخانه به نشیمن دید دارد، لوستر آشپزخانه را تا حد امکان هماهنگ با لوستر‌های پذیرایی انتخاب کنید.


۶. عدم استفاده از کابینت‌های درب بسته 

یکی از مهمترین جزییات دکوراسیون آشپزخانه، کابینت است. کابینت‌ها سازه‌ اصلی هر آشپزخانه را ایجاد می‌کنند، بنابراین انتخاب آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی در زیبایی چهره‌ی آشپزخانه شما موثر باشد. امروزه کابینت‌های نیمه شفاف و شلف‌ها جای خود را به کابینت‌های قدیمی داده اند، استفاده از این نوع کابینت‌ها علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا در فضای آشپزخانه را مجبور خواهد کرد که همیشه فضای داخلی کابینت تان را منظم و دسته بندی شده نگه دارید!


۷. استفاده از کابیت‌های جادار و بزرگ 

استفاده از کابینت‌های جادار و عمیق در آشپزخانه، به شما این امکان را می‌دهد که فضای بیشتر و مناسب‌تری برای انبار کردن وسایل و ظروف پختان داشته باشید در نتیجه فرآیند انجام امورتان ساده‌تر خواهد بود و از بودن در فضای آشپزخانه بیشتر لذت خواهید برد، پس اگر در فرآیند بازسازی یا طراحی آشپزخانه هستید این نکته را حتما جدی بگیرید.


۸. انتخاب کانتر‌های منحصر به فرد

انتخاب مصالح مناسب برای کانتر یا همان اپن آشپزخانه می‌تواند تا حد زیادی دکوراسیون آشپزخانه شما را جذاب‌تر کند. به طور کلی حتما به جذاب‌ترین ایده‌ها برای تزیین اپن آشپزخانه توجه داشته باشید. کانتر‌ها با طرح سنگ‌های مرمر و یا گرانیت امروزه خیلی پرطرفدار‌تر از نمونه‌های مشابه از جنس چوب و یا ام دی اف هستند، بنابراین بهتر است از کانتر‌هایی با نمای سنگی را برای دکوراسیون خود انتخاب کنید.


۹. انتخاب سینک‌های بزرگ

سینک به عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش‌های مثلث کار آشپزخانه شناخته شده است. انتخاب سینک‌های کوچک بدون آبچکان و فضای مناسب برای انجام فرآیند شست و شو می‌تواند تمام طراحی آشپزخانه شما را زیر سوال ببرد! بنابراین در انتخاب این مهم دقت کافی را داشته باشد، سینک‌های بزرگ و یا سینک‌های دو لگنه با فضای مناسب برای شست و شو و آبچکان بزرگ برای هر آشپزخانه‌ای ایده آل است.


۱۰. توجه به قانون مثلث کار در دکوراسیون آشپزخانه

مثلث کار در طراحی آشپزخانه به مثلث فرضی گفته می‌شود که رئوس اصلی آن را یخچال، اجاق گاز و سینک تشکیل می‌دهند. طبق قانون مثلث کار سه فعالیت اصلی نگهداری مواد غذایی، شستشو و پخت و پز وجود دارد که اصلی‌ترین مسیر تردد در یک آشپزخانه محسوب می‌شود؛ بنابراین سایر مسیر‌های تردد در آشپزخانه باید به گونه‌ای باشند که با مثلث کار تداخل نداشته باشد. توجه داشته باشید که هنگام طراحی مثلث کار در آشپزخانه باید ما بین اجاق گاز و دو عنصر دیگر فاصله‌ی مناسبی ایجاد کنید تا گرمای آن به یخچال و لکه‌های حاصل از پخت و پز بر سینک و فضای مجاور آن تاثیر نگذارد می‌توانید یخچال و سینک را در قاعده مثلث و اجاق گاز را راس آن در نظر بگیرید.




منبع: سایت ستاره